Met Tedesco langer aan het roer en in Kuifje-outfit gaan Belgen EK tegemoet

Met Tedesco langer aan het roer en in Kuifje-outfit gaan Belgen EK tegemoet

Jan Vertonghen in het nieuwe tenue van België

NOS Voetbal

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco heeft zijn contract bij de bond verlengd tot en met het WK in 2026. De 38-jarige Duits-Italiaanse trainer had nog een contract dat liep tot en met het Europees kampioenschap van komende zomer in Duitsland.

Hij leidde de ‘Rode Duivels’ vorig jaar ongeslagen naar de eerste plek in een EK-kwalificatiepoule met onder meer Oostenrijk en Zweden.

Tedesco, in het verleden onder meer werkzaam bij RB Leipzig, Spartak Moskou en Schalke 04, werd begin vorig jaar aangesteld als opvolger van Roberto Martínez, die na het teleurstellende WK in Qatar opstapte.

Domenico Tedesco (l) en Piet Vandendriessche tijdens de presentatie van het nieuwe tenue

België speelt in de groepsfase van het EK tegen Slowakije, Roemenië en de winnaar van de play-offs tussen Bosnië en Herzegovina, Israël, IJsland en Oekraïne.

Kuifje-outfit

Naast het nieuws dat Tedesco langer bij de ploeg blijft, werden donderdag ook de nieuwe tenues van de Belgische mannen en vrouwen (de ‘Red Flames’) getoond aan het publiek.

Vooral het uitshirt van de Belgen viel daarbij op. De Belgen treden op het EK namelijk aan in een tenue dat is gebaseerd op de kleding van stripheld Kuifje.

Het shirt is blauw, de broek is bruin en de kousen zijn wit. En het shirt heeft een kenmerkend wit kraagje, net als de creatie van tekenaar Hergé.

  • RBFA

    Michy Batshuayi in het nieuwe tenue
  • Creative Commons

    Kuifje (r) en zijn hond Bobbie

“Het is fantastisch om een eerbetoon te brengen aan een echt wereldicoon: Hergé”, aldus Piet Vandendriessche, de algemeen directeur van de Belgische voetbalbond.

Kuifje is inspiratiebron voor EK-tenue Belgische voeballers

“Hij veroverde niet alleen mijn hart en mijn geest toen ik opgroeide, maar ook die van vele andere generaties. En dat is precies wat de Rode Duivels, maar ook de Red Flames, proberen te bereiken. Hopelijk geeft Kuifje hen de inspiratie om geweldige prestaties neer te zetten.”

Duitsland in het roze met paars

De Duitse voetballers weten inmiddels ook in welke tenues ze komende zomer in eigen land te bewonderen zijn. Het thuisshirt is traditioneel wit, maar bij het uitshirt is er gekozen voor flink opvallende kleuren.

Een combinatie van roze en paars zal om de schouders hangen van de spelers en heeft als doel om de diversiteit van het land uit te dragen.

Ilkay Gundogan in het nieuwe uitshirt van Duitsland

Related Articles